به گزارش خبر۲۴، چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرصت مناسبی است تا مسیر آمده را مرور و ایدئولوژی آن را بررسی کنیم. جنس زن و حوادث مرتبط با آنان نه صرف پس از انقلاب، بلکه از سالیان دور مورد توجه و استفاده برای حل بحرانها و یا ایجاد گسلها و اختلافات بوده است؛ دوست و دشمن میدانند که این نیم قشر جامعه اگرچه در کاغذ نیمی از آمار را به خود اختصاص میدهند اما در جنبه تربیتی و فرهنگی اثرگذار بر تمام یک ملت هستند و مردی را نمیتوان یافت که تربیتشده در دامان زنی نباشند و یا در اوج بحران خود تکیهگاهی از جنس مادر، همسر و یا دخترکان خود نداشته باشند، که منبع آرامش و مولد نیروی حرکت هستند.
امام (ره) طاغوت شکن حوزه زنان
در شروع انقلاب ۵۷ رهبر کبیر انقلاب امام خمینی رحمت الله علیه به خوبی این امر را درک کرده و از آن حمایت میکنند. درست در روزگاری که جنگیدن علیه طاغوت برای مردان جرم تلقی میشد، زنان، مادران و دختران به پشتوانه حمایت امام پا به خیابان و عرصه مبارزه گذاشته و از جان و مال و عزیزان خود در راه انقلاب دریغ نکردند. امام که درس اسلام خوانده و از مکتب رسول خدا پیروی میکند، خوب میدانند و به مردم میگویند که جایگاه فردی زن مطابق نظر اسلام، جایگاهی الهی و انسانی است که با تقوا و تلاش میتواند ترقی پیدا کند و هیچ تفاوتی با مردان در آن نیست.
به همین پشتوانه اعتقادی است که خمینی کبیر به زنان نه صرفاً در قالب تربیتی و حمایتی زن از مردان (که خود حائز اهمیت و دارای ارزش است) بلکه نگاهی حمایت کننده در تمام عرصههای اجتماعی، مبارزاتی، علمی و سیاسی است. برخلاف تصور غالب مردم جهان که به سبب تبلیغات نادرست معاندین، انقلاب اسلامی را محدود کننده و محصور کننده زنان در کنج خانهها میدانند، اما با تاکید امامین انقلاب به اثرگذاری بانوان در پیروزی این مسیر اصرار آنان به حضور در تمامی عرصهها مسیر را به خوبی نمایان میسازد. «بانوان همه ایران به جمهوری اسلامی حق دارند. آنها در این نظام سهیم هستند.
باید بگوییم که آنها در صف اول واقع هستند؛ برای اینکه مردها هم از آنها شجاع شدند، از مجاهدت آنها تشییع شدند. شماها به اسلام خدمت کردید، دامان شما، دامان عصمت و عفت و عظمت است. شماها موظف هستید که اولاد خودتان را خوب تربیت کنید، اسلامی تربیت کنید، انسانی تربیت کنید، مجاهد تربیت کنید. ما با مجاهده شما و همه طبقات، این نهضت را تا اینجا پیش بردیم و جمهوری اسلامی را اعلام کردیم و از این به بعد باز احتیاج به شما داریم.
احتیاج برای مجلس موسسان که رای بدهید به اشخاصی که اسلامی هستند، متعهد هستند، چپی و راستی نیستند، برای ایران میخواهند زحمت بکشند و بعد هم برای مجلس شورا که در این وقت همه آزادانه رأی میدهید و مرد و زن آزاد رای میدهند.»۱
پس از رحلت امام رحمت الله علیه جانشین ایشان مقام معظم رهبری نیز نه تنها در سخنرانیهای متعدد خطاب به بانوان، ایشان را برای ورود به عرصههای گوناگون علمی سیاسی و فرهنگی تشویق نمودند و حتی برخی از آنان را وظیفه زنان دانستند بلکه تلاش میکنند با ذکر موانع موجود سایر مسئولان و مردان جامعه را نسبت به مشکلات پیش روی بانوان در خانواده، جامعه و ساختار کشور آگاه سازند.
زنان زیر سایه پدرانه مقام معظم رهبری
هرچند که پس از گذشت حدود نیم قرن از عمق انقلاب اسلامی به خوبی میتوان شاهد پیشرفتهای زنان باشیم و ساعتها از آن سخن بگوییم، اما این جنس ظریف الهی همواره مورد توجه غرب و شرق عالم برای پیشبرد اهداف خود بوده است؛ یا نگاه متحجرانه شرقی او را در کنج خانه و در چهارچوبی خاص برای بهبود زندگی مردان و فراهم ساختن هر زمینهای برای رشد خانواده مرد میبیند و خود زن را به عنوان انسان و عضوی از خانواده فراموش میکند و یا غرب علیه هرآنچه خانواده نامیده میشود، زن را میسازد تا نه تنها مفهوم عشق و ایثار را برای همسر و فرزندان فراموش کند و خود را دشمن و مبارز مردان جامعه ببیند، بلکه خود و هویتش را نیز گم میکند تا سیاست غرب بتواند از او در هدف خود بهره بگیرد واینگونه است که در هیچکدام از این دو اتمسفر زن روی آسایش و آرامش به خود نمیبیند.
درست در همین نقطه نه شرقی و نه غربی است که نگاه امامین انقلاب آیندهساز ایران میشود. نگاهی که زن را در خانواده محترم، پیشرو و رکن اصلی میداند که احترام او نه تنها بر فرزندان بلکه بر مرد خانواده واجب است و از سوی دیگر راه را برای پبشرفت و ورود بانوان به عرصههای سیاسی، علمی و هرآنچه ترقی قرن ۲۱ محسوب میشود باز میگذارد و از آن حمایت میکند.
۱.صحیفه امام خمینی، جلد۶، صفحه ۵۰۱
منبع: متادخت