به گزارش خبر۲۴، به تازگی در فضای مجازی شایعهای مبنی بر اینکه میشل اوباما، بانوی اول سابق آمریکا، از سال 2009 تاکنون هر ماه مبلغ 122 هزار دلار از اداره خدمات عمومی ایالات متحده (GSA) دریافت کرده، منتشر شده است. این شایعه در شبکههای اجتماعی با سرعت زیادی پخش شد. در این گزارش، به بررسی صحت این ادعا و دلایل انتشار آن میپردازیم.
طبق بررسیها، این شایعه از یک وبسایت طنز و هجو به نام The Dunning-Kruger Times منشأ گرفته که به انتشار مطالب ساختگی مشهور است. این وبسایت حتی در بخش معرفی خود تأکید کرده که تمام محتوای آن تخیلی بوده و تنها جنبه سرگرمی دارد؛ علاوه بر این، صفحات فیسبوکی وابسته به این رسانه نیز معمولاً در کنار پستهای خود برچسب «طنز» یا «Satire» درج میکنند.
ادعای پرداخت 122 هزار دلار به میشل اوباما نیز نخستین بار در یکی از این صفحات منتشر شد و در آن اشاره شده بود که این مبلغ به دلیل «کمکهای ارزشمند به روحیه ملی» به وی پرداخت شده است. این ادعا پس از این بدون هیچگونه سند یا مدرکی در شبکههای اجتماعی ترند شد، حتی برخی کاربران آن را به عنوان حقیقت پذیرفتند، در حالی که در واقع این تنها یک شایعه نادرست بود.
پیشینه شایعات درباره میشل اوباما
این نخستین بار نیست که چنین شایعاتی درباره میشل اوباما منتشر میشود، در گذشته نیز ادعاهای ساختگی مشابهی مانند استفاده او از جواهرات تاریخی ماری تاد لینکلن، بانوی اول قرن نوزدهم آمریکا، منتشر شده بود که همگی در نهایت بهعنوان اخبار جعلی شناسایی شدند. این شایعات اغلب در شرایطی منتشر میشوند که فضای سیاسی آمریکا متشنج است.
چرا این شایعه درباره میشل اوباما مطرح شد؟
انتشار شایعات درباره میشل اوباما را میتوان در بستر رقابتهای سیاسی و اجتماعی آمریکا تحلیل کرد، میشل اوباما به عنوان بانوی اول سابق آمریکا، چهرهای محبوب و تأثیرگذار است و فعالیتهای اجتماعی و سیاسی او همچنان مورد توجه قرار دارد.
علاوه براین میشل اوباما به عنوان نخستین بانوی اول سیاهپوست در تاریخ آمریکا نماد مهمی در بحث عدالت اجتماعی و برابری نژادی است. این موقعیت باعث شده که برخی گروههای افراطی و مخالفان برتری نژادی، به تخریب جایگاه او روی بیاورند.
کارشناسان معتقدند که چنین شایعاتی معمولاً با اهدافی مانند تخریب وجهه سیاسی، ایجاد فضای بیاعتمادی عمومی و تحت تأثیر قرار دادن افکار عمومی صورت میگیرد. از آنجا که میشل اوباما همچنان در محافل اجتماعی و رسانهای حضور فعالی دارد، انتشار چنین ادعاهایی میتواند بخشی از تلاش برای تضعیف موقعیت او در افکار عمومی باشد.
همچنین، پیشینه انتشار شایعات طنزآمیز توسط منابعی مانند The Dunning-Kruger Times نشان میدهد که این رسانهها عمدتاً محتوایی ساختگی با محوریت چهرههای سیاسی مطرح تولید میکنند، که در فضای پرتنش سیاسی آمریکا ممکن است از سوی برخی کاربران جدی گرفته شود.
بنابراین نتیجهگیری بررسیهای انجامشده نشان میدهد که ادعای پرداخت مبلغ 122هزار دلار در ماه به میشل اوباما از سوی اداره خدمات عمومی ایالات متحده، نادرست است.
منبع: رواج24
/// انتهای پیام