به گزارش خبر۲۴، به نقل از خبرگزاری «تاس»، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که گروه بریکس هرگز یک اتحاد نظامی نبوده، نیست و نخواهد شد. این وزارتخانه در واکنش به گزارشهایی که در برخی رسانههای غربی، به ویژه روزنامه انگلیسی “تایمز”، مبنی بر وجود برنامههای نظامی در این اتحادیه منتشر شده، این ادعا را رد کرده و یادآور شد که توسعه موفقیتآمیز همکاریهای برابر و سودمند در چارچوب بریکس، باعث تحریک نارضایتی آشکار در طبقه حاکمه بریتانیا شده است که به الگوی استعماری در روابط بینالمللی عادت کردهاند.
به عقیده مقامات وزارت خارجه روسیه، به همین دلیل است که مطبوعات انگلیسی عمداً ماهیت و اصول این اتحاد را تحریف میکنند تا آن را به عنوان یک دشمن جمعی برای غرب معرفی کنند.
در این بیانیه که شب گذشته در کانال تلگرامی این وزارتخانه منتشر شده، آمده است: «مثال بارز این گونه تبلیغات هشداردهنده، مقاله راجر بویز در روزنامه “تایمز” با عنوان “گسترش بریکس باید ناتو را نگران کند” است. این تفسیر تصویری از یک واقعیت جایگزین ترسیم میکند که در آن بریکس به عنوان یک اتحاد نظامی در برابر ناتو جلوه میکند، در حالی که این ادعا برخلاف واقعیت است.»
وزارت خارجه روسیه با تاکید بر اینکه اهداف و منافع واقعی بریکس به طور قابل توجهی با “تخیلات” روزنامه بریتانیایی متفاوت است، یادآور شد: «یکی از اهداف اصلی بریکس، ایجاد یک نظام اقتصادی جهانی عادلانه و چندجانبه است. این اتحاد از زمان پیدایش خود همواره از روشهای صلحآمیز برای حل و فصل مناقشات بینالمللی و تقویت چندجانبهگرایی در حل مسائل جهانی حمایت کرده است.»
در پایان تاکید شده است: «حتی از لحاظ نظری هم قرار دادن بریکس در کنار بلوک نظامی تهاجمی ناتو، که در طول دهههای موجودیت خود تنها با تهاجمات خونین و تضعیف امنیت در مناطق مختلف جهان همراه بوده، کاملاً بیمعنی است».
ضمن اینکه روز شنبه، وانگ یومین، محقق مؤسسه مطالعات بینالمللی چین نیز در مقالهای برای روزنامه “گلوبال تایمز” به این واقعیت اشاره کرد که بریکس با ترکیب گستردهتر خود به نیروی محرکه مهمی در تغییر نظم جهانی تبدیل خواهد شد. این کارشناس یادآور شد که مقیاس و جذابیت «بریکس بزرگ» به طور مؤثری نفوذ بینالمللی آن را تقویت میکند و آن را به یک نیروی مهم برای تغییر ساختار قدرت جهانی تبدیل میکند. با این حال، او تأکید کرد که کشورهای بریکس به دنبال ایجاد یک نظم ضدغربی جدید نیستند، بلکه تنها خواهان اصلاح نظم کنونی بر مبنای عدالت و برابری هستند.
پیش از این، یوری اوشاکوف، مشاور سیاسی ولادیمیر پوتین، گروه بریکس را نمونهای از جهان چند قطبی نامیده و تأکید کرده بود که ریاست روسیه در این سازمان در سال ۲۰۲۴ اهمیت زیادی برای این کشور دارد.