به گزارش خبر۲۴، ترامپ از روز نخست انتخابات و حتی پیش از آن در مناظرات انتخاباتی تا به امروز به گونه ای موضع گیری می کند که همیشه دوربین ها او را نشانه بگیرند و با سخنانی بعضاً جنجالی و اما از موضع برتر تلاش می کند همیشه به تیتر یک رسانه های داخلی و بین المللی تبدیل شود تا بلکه شهوت دیده شدن را به صورت مقطعی سرکوب کند.
از تریبون مناظرات انتخاباتی تا سکوی اهدای جام به چلسی
شهوت دیده شدن توسط ترامپ را می توان در رفتارها و موضع گیری های وی به خوبی ردیابی کرد، مثلا آنجایی که در مناظرات انتخاباتی کشور آمریکا دائما خود را به عنوان یک رهبر کاریزماتیک و البته صلح جو جهانی معرفی می کند و وعده می دهد که در صورت پیروزی در انتخابات با روحیه خودبرتربینی کاذب و کدخدامنشی تاکید می کنند ظرف یک مدت بسیار محدود مناقشات بین المللی مانند «جنگ اسرائیل و حماس» «جنگ روسیه و اوکراین» و « مناقشه هسته ای میان امریکا -رژیم صهیونیستی با ایران» را در حل و فصل خواهد کرد و صلح و دوستی را برای مردم این مناطق به ارمغان می آورم.
بعد از گذشت ماهها نه تنها هیچ کدام از موضوعات مورد ادعایی را حل و فصل نکرده است بلکه با روحیه خودبرتربینی کاذب دامنه تخاصم و نبرد را در مصادیق مورد اشاره نیز گسترده تر کرده است؛ پرونده هسته ای ایران را حل و فصل نکرد و با صادر کردن دستور تجاوز اسرائیل به تمامیت ارضی ایران و پس از آن حمله مستقیم آمریکا به تاسیسات هسته ای کشورمان، نه تنها قواعد حقوق بین الملل را به سخره گرفت بلکه به پیچیدگی ابعاد مناقشه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران نیز افزود. نه تنها نتوانست گروگان های اسرائیلی را آزاد کند بلکه تلفات نیروهای نظامی رژیم طی هفته های اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرده و همچنان برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس شبیه وعده های دیگر ترامپ دست نیافتنی است. ترامپ و دولتمردان آمریکایی از ایجاد آتش بس میان روسیه و اوکراین هم ناتوان هستند و حتی طی روزهای اخیر روسیه و شخض پوتین را هم تهدید به حمله نظامی کرده اند!
جالب اینجاست بعد از فشار نتانیاهو به ترامپ برای ایجاد آتش بس با ایران، دونالد ترامپ نزدیک به 5 موضع گیری طی کمتر از سه هفته درباره ایران انجام داده است، موضع گیری های که محور آنها یک عبارت غیرقابل باور است : « ایران در جنگ 12 روزه شکست خورد»! ادعایی که اگر چه نمایانگر تلاش های دامنه دار شومن امریکایی برای دیده شده است اما تکرار و تکثر این مواضع به خوبی نشان می دهد که احساس حقارت و شکست رئیس جمهور امریکا را آزار می دهد و وادار به آن می کند که بیش از هر زمان دیگری تلاش کند تا لنز دوربین های تلویزیونی او را نشان دهد تا حداقل اندکی از درک و آلام شکست در برابر ایران را کاهش دهد.
شومن آمریکایی حالا که نتوانسته وجه مناسبی در میدان جنگ، سیاست و روابط بین الملل برای خود دست و پا کند و یک شکست خورده تمام عیار است از میدان فوتبال نهایت استفاده را می کند تا دیده شود آنهم با حرکات و رفتاری که برخلاف پروتکل های فیفاست.
بعد از فینال جام باشگاه های جهان، ترامپ به اهدای مدال به اعضای تیم داوری و تیم قهرمان بسنده نمی کند و در پایان مراسم اهدای مدالها به همراه بازیکنان چلسی روی سکوی ویژه جشن قهرمانی رفت و کنار بازیکنان چلسی ایستاد و عکس یادگاری گرفت. حتی تذکر اینفانتینو رئیس فیفا برای ترک کردن سکو توسط ترامپ یا حتی سانچز دروازه بان چلسی و ریس جیمز کاپیتان چلسی هم به او این حرف را تکرار کردند و از او خواستند کنار برود اما ترامپ گفت که میخواهد اینجا بماند و جیمز به ناچار در حضور ترامپ در بین بازیکنان چلسی، جام قهرمانی را بالا برد.
بهترین و دقیق ترین توصیف
بهتریت و دقیق ترین توصیف را می توان در ستون روزنامه وال استریت ژورنال آنهم چند روز پس از پیروزی وی در انتخابات آمریکا جستجو کرد؛ ستوننویس روزنامه وال استریت ژورنال درباره او می نویسد: «ترامپِ همیشه در صحنه و تشنه قدرت، همانطور که در مورد «تئودور روزولت»رئیس جمهور اسبق آمریکا گفته شد، میخواهد در هر مراسم تشییع جنازه، عروس در هر مراسم عروسی و نوزاد در هر مراسم غسل تعمید حضور داشته باشد. اما جنبه منفی این ویژگی ترامپ در حال آشکار شدن است: او با وجود تمام شروعهای پر زرق و برقش، در عبور از خط پایان مشکل دارد. او در این مسیر شرطبندیهای نمایشی بزرگی انجام میدهد که اغلب با برند شخصیاش مزین شدهاند اما نمیتواند بسیاری از آنها را با موفقیت به سرانجام برساند. جسارت ترامپ، اگرچه قابل توجه است، کافی نیست.»
در نمونه ای دیگر کتاب «ترامپ روی کاناپه» تحلیلی روانکاوانه از شخصیت دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور ایالات متحده است که با تکیه بر سنت فرویدی ـ کلاینی، تلاش دارد ساختار روانی او را از کودکی تا دوران قدرت سیاسی رمزگشایی کندد. نویسنده، جاستین فرانک، روانپزشکی است که تجربه تحلیل روانی رؤسایجمهور آمریکا را در کارنامه دارد. تحلیل فرانک نشان میدهد که شخصیت ترامپ بر پایه الگوهای رفتاری دفاعی چون انکار، فرافکنی، دوپارهسازی، خودشیفتگی و میل به سلطه شکل گرفته است.
شکست و آثار آن پابرجاست
اینکه با گذشت بیش از 20 روز از آغاز آتش بس بین ایران و آمریکا-رژیم صهیونیستی، ترامپ تقریباً هر روزی تلاش می کند پای ایران را به موضع گیری های خود باز کند و القاء کند که ایران در جنگ 12 روزه شکست خورده است ناشی از همین روحیه شومن گری و شهوت دیده شدن دارد، آنجایی که یک فرد با روحیه بزرگ بینی خود را یک رهبر بلامنازع و شکست ناپذیر معرفی می کند اما در عمل به کمک ناتو و پیشرفته ترین تجهیزات پدافندی دنیا نمی تواند با موشک های ایرانی مقابله کند و طعم تلخ شکست را می پذیرد و پیشنهاد آتش بس می دهد، یعنی شومن پذیرفته است که با یک دیوار غیرقابل نفوذ و رسوخ به نام ایران برخورد کرده است و تنها راه خلاصی از آشکارتر شدن شکست رو به حرکات نمایشی بیاورد؛ تا بلکه با شومن گری آثار شکست در میدان جنگ تا حدی جبران شود.
سعید همتی