به گزارش خبر۲۴، رژیم صهیونیستی حدوددو ساعت پس از بامداد شنبه پنجم آبان ماه اقدام به تجاوز به خاک ایران از طریق پرتاب چند موشک کرد. در این اقدام که با مقابلهی شگفتانگیز و حرفهای ساختار پدافندی کشور همراه بود، همهی موشکها غیر از چند مورد که در تنیجه خساراتی به همراه داشت، هنثی و رهگیری شد.
در این حمله متاسفانه چهار تن از غیور مردان ارتش کشورمان به شهادت رسیدند. مقامات مسئول پس از این حمله اعلام کردند بنا به بندهای حقوقی منشور سازمان ملل و همچنین روشن بودن اقدام صهیونیستها مبنی بر تجاوز علنی به خاک ایران، حق پاسخ و انتقام محفوظ است.
پیش از اقدام صهیونیستها و باتوجه به تهدیدهایی که از سوی این جنایتکاران مبنی بر حمله به ایران به علت عملیات موفقیتآمیز «وعده صادق ۲»، که خود پاسخی به جنایت صهیون در به شهادت رسیدن شهید هنیه و شهید نصرالله بود، اتفاق افتاد، وزیر امور خارجه کشورمان، سید عباس عراقچی، بدون وقفه و با تلاش مستمر طی سفرهای منطقهای، همسایگان را در جریان ابعاد اقدام آتی صهیونیستها قرار داد و نسبت به هرگونه همکاری با این رژیم از هرنوع، چه در سطح زمینی و چه در سطح هوایی، هشدار داد.
سفرهای عراقچی به کشورهای عربی منطقه به خصوص کشورهایی که بیش از یک دهه از آخرین سفر وزیر امور خارجه به آنجا میگذشت، مانند اردن، بحرین و مصر، گویای چندین پیام مهم از جمله ارتباط و تعامل پیوستهی ایران با همسایگان و کشورهای منطقه، انذار و آگاهسازی آنها در عدم مشارکت با دشمن کشورهای منطقه و به طور کلی مدیریت دیپلماسی جنگ و صلح بود.
وزیر امور خارجه کشورمان در ۱۹ روز رکوردشکنی کرد و ۱۱ سفر مهم را به سرانجام رساند. لبنان، سوریه، عربستان، امارات، قطر، عراق، عمان، ترکیه، بحرین، اردن و کویت یازده کشوری بودند که عراقچی در مدت زمان کوتاهی به آنها سفر داشت. نتیجه این فعالیت پرتلاش دستگاه دیپلماسی در نهایت به این انجامید که کشورهای منطقه در ابعاد سیاسی مسئلهی تجاوز رژیم صهیونیستی، مقابله کردند.
عربستان سعودی به عنوان یکی از اولین کشورهای منطقه، حمله اسرائیل را شدیدا محکوم کرد. به دنبال این اقدام، دیگر کشورهای عرب منطقه از جمله امارات، لبنان و عراق نیز آن را محکوم کردند.
سید عباس عراقچی که پیشتر به عربستان سعودی رفته بود تا با همتای سعودی خود به گفتوگو بپردازد، مورد استقبال ولیعهد سعودی، محمد بن سلمان، نیز قرار گرفت. در این دیدار تصاویری از سوی رسانههای دولتی عربستان منتشر شد که قاببندی آن گویای صمیمیتی بود که حالا انگار نشان میداد نگاه حاکمیت بر عربستان به ایران تفاوت کرده است.
این رویکرد تازه در روابط بین ایران و همسایگان عربی شاید یک تفاهم نانوشته باشد، اما بروز آن به شکلی که تجاوز صهیونیستها را محکوم کرد نشان میدهد که روابط بین ثبات با بهبود بیشتر میتواند حرکت کند و از طرفی کشورهای عرب منطقه به شناخت نسبتی بهتری از دشمن ملتهای این منطقه پیدا کردهاند.از طرف دیگر همسویی میدان و دیپلماسی نتیجهای جز این موفقیت نخواهد داشت و این هماهنگی میتواند هم به نفع کشور و هم ملتهای منطقه شود.
انتهای پیام/