به گزارش خبر۲۴، دونالد ترامپ در شرایطی به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا انتخاب شد که توانست کامالا هریس را با اختلاف نسبتا چشمگیری پشت سر بگذارد. او اما در دوره پیش که به عنوان یک تهدید برای دموکراسی در آمریکا مطرح میشد، از جو بایدن شکست خورده بود. اکنون دوباره ترامپ در رقابت با یک جانشین بایدن پیروز شده است.
دروغ، دروغ و باز هم دروغ
دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، جمهوریخواهان و دموکراتها را بر سر یک نوع نگرش به توافق رساند. آن هم این بود که ترامپ مجموعهای از واقعیتها را با دیگران به اشتراک نمیگذارد و آنها این رویه را مایهی خطرآفرینی او برای حیات آمریکا میدانستند. ترامپ در دوره ریاست جمهوری به دروغگویی و پنهانکاری شهره بود. او حتی پس از شکست از بایدن هم در افکارسنجیهای زیادی به عنوان یک دروغگو در صدر رقابتهای بین نفرات قرار میگرفت.
ترامپ که اوضاع خود را بغرنج میدیدید فرار رو به جلو کرد و بسیاری از رسانههای طیف مقابل، یعنی رسانههای وابسته به دموکراتها، را عامل نشر دروغ در کشور عنوان کرد. همین مواضع منجر شد تا شکاف میان رسانههای دو جریان سیاسی آمریکا و به نسبت آن مقابلههای رسانهای نیز افزایش یابد.
جدای از دو قطبی شدن فزاینده حزبی بر سر رسانههای خبری، در دوران ریاست جمهوری ترامپ، مردم آمریکا همچنان معتقد بودند که ظهور اطلاعات دروغ در طیفهای رسانهای به عنوان واقعیتی جدید و نگرانکننده مطرح شده است که تنها راه جلوگیری از آن، ممانعت از ورود ترامپ به کاخ سفید در دوره بعدی خواهد بود. سهم اطلاعات دروغ در میان مشکلات اساسی آمریکا به جایی رسید که مواردی چون نژادپرستی، مهاجرت غیرقانونی، تروریسم و جنسیتگرایی در رتبههای بعدی این مورد به خصوص قرار گرفتند.
در یک نمونه، تئوریهای توطئه که شکلی از اطلاعات نادرست در آمریکا به حساب میآید در دوره تصدیگری ترامپ افزایش یافت که آمریکاییها علت آن را خود رئیس جمهور عنوان کردند. دروغگویی ترامپ به جایی رسیده بود که سازمانهای خبری ایالات متحده کارگروههای ویژه برای مستند کردن دروغها و اطهارات خلاف واقع ترامپ راهاندازی کردند. این بنگاههای رسانهای بزرگترین دروغ او را، که منجر به خسارات فراوان در آمریکا شد، اتهامزنی نسبت به سلامت انتخابات آمریکا و ادعای وجود تلقب برای پیروز جو بایدن عنوان کرده بودند.
دموکراسی تعطیل!
ترامپ را تنها رئیس جمهوری در آمریکا میدانند که در دوران تصدی خود، مشروعیت نهادهای دموکراتیک در آمریکا از جمله مطبوعات آزاد و قوه قضائیه فدرال را زیر سوال برده بود. اکثر آمریکاییها میگویند پس از شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ نگرانی آنها از به خطر افتادن دموکراسی در آمریکا تسکین یافته است. ترامپ البته یادگاری تاریخی از خود به جای گذاشت و از انتقال مسالمتآمیز قدرت به رئیس جمهور بعدی آمریکا خودداری کرد. طرفداران او که به نهادهای مهم ایالات متحده از جمله ساختمان کنگره یورش برده بودند با سکوت ترامپ، به طور تلویحی از سوی او تشویق میشدند.
ترامپ در نهایت تنها رئیس جمهوری بود که در پایان دوره ریاست جمهوری خود و پیش از به اتمام رسیدن این دوران استیضاح شد.
انتهای پیام/