رسانه تصویری خبر۲۴

زنبور عسل اسیر بانک‌ها شد

زنبور عسل اسیر بانک‌ها شد

مجری تولید قراردادی در بخش زنبورعسل گفت: ظرفیت 6 همتی محصول جدید زنور عسل در ایران با عنوان نان زنبور با وجود اختصاص اعتبارات دولتی به دلیل بروکراسی‌های بانکی متوقف است.

- اندازه متن +

به گزارش خبر۲۴،بهزاد بانکی‌پور، مجری تولید قراردادی در بخش زنبورعسل در آستانه روز ملی زنبور عسل اظهار داشت: طرح ملی تولید انبوه نان زنبور، با هدف آموزش، ترویج، ارائه تسهیلات، تأمین تجهیزات و خرید تضمینی و صادرات برای تجاری‌سازی این محصول اجرایی شده در این طرح پیش بینی شده است تا ۶ همت به ارزش اقتصادی تولیدات زنبورداری کشور بیفزاید.وی افزود: نان زنبور که با نام‌های پرگا و آمبروسیا نیز شناخته می‌شود، حاصل تخمیر گرده گل در سلول‌های کندو است و منبع غنی پروتئین، پروبایوتیک، ویتامین‌های خانواده B، پتاسیم و کلسیم با قابلیت جذب بیش از ۹۵ درصد به شمار می‌رود؛ تولید تجاری این محصول از سال ۲۰۱۵ در کشور لیتوانی میسر شد و تا پیش از آن از دسترس خارج می‌شد و در ایران نیز تا یک سال گذشته زنبورداران شناختی از این محصول نداشتند و آن را به عنوان ضایعات دور می‌ریختند. بانکی‌پور با بیان اینکه برای اجرای طرح در ابتدا تاییدیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اخذ شد گفت: این طرح در ۱۴۰۳ تاییدیه معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و گواهی پشتیبان تولید قراردادی در بخش زنبورعسل از دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرد و مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تبصره ۱۸ برای اجرای طرح تخصیص یافت و البته به عنوان یک پروژه خلاق از سوی معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری شناسایی شد.

عضو حقوقی و با حق رای ایران در کنفدراسیون جهانی زنبورعسل، افزود: این طرح در فاز پایلوت با واردات ۲۰ دستگاه و تخصیص آن به زنبورداران اجرا شد؛ در اقصی نقاط کشور به ویژه مراکز استان‌های لرستان و مازندران و امضای قرارداد با بیش از ۴۰ زنبوردار، زمینه تولید قراردادی و خرید تضمینی فراهم شده است. وی گفت: جلسات آنلاین و حضوری معرفی طرح با مدیران، کارشناسان و متخصصین برگزار و پیگیری‌های مستمر برای صدور کد بهداشتی محصول از سازمان دامپزشکی کشور از طریق مکاتبات متعدد انجام شده است؛ برای اولین بار برای آن ایران کد اخذ شد، همچنین تحقیق و توسعه در زمینه تکنیک‌های تولید، فرآیند خشک کردن، بسته‌بندی و مدل‌های کسب‌وکار پیگیری شده و موفقیت طرح در برخی رسانه‌ها پوشش یافته است. بانکی‌پور با اشاره به موانعی در اجرای این طرح قرار دارد گفت: کارآفرینان این طرح برای اخذ تسهیلات به صندوق کارآفرینی امید به عنوان عامل پرداخت اعتبارات دولتی معرفی شدند اما با ناهماهنگی های داخلی در این صندوق و رفتارهای متناقض همراه شد. وی افزود: متقاضیان این طرح در مراجعه به صندوق کار آفرینی امید با مشکلاتی مانند طولانی شدن فرایند ها حتی تا چندین ماه ، عدم شفافیت در فرایندها، شرط گذاری های غیر معمول و غیر منطقی، و اعمال سلیقه شعب مواجه شده اند این موانع به حدی بوده است که برخی از زنورداران از ادامه فعالیت خود انصراف داده‌اند. وی ادامه داد: با وجود اختصاص اعتبارات لازم به صندوق کارآفرینی امید پرداخت به زنبوداران متقاضی این طرح در نهایت پس از نه ماه، فقط سه نفر از معرفی‌شدگان، منابع به آنها اختصاص یافت اما همین منابع نیز بلوکه شده است و اجازه برداشت را نمی‌دهند.
بانکی‌پور با بیان اینکه نان زنبور به ‌عنوان ماده خام دامی برای توزیع داخلی و صادرات نیازمند کد بهداشتی است گفت: با وجود لزوم تعیین ضوابط بهداشتی برای صادرات و توزیع این محصول سازمان دامپزشکی کشور با وجود درخواست های انجام شده و گذشت یک سال هنوز اقدامات لازم برای صدور مجوز انجام نشده است که موجب از دست رفتن بازارهای داخلی و خارجی شده است. وی از وزارت جهاد کشاورزی از جمله دفتر امور اقتصادی ، معاونت ترویج، سازمان تحقیقات و معامنت امور دام در همراهی و همدلی برای اجرای این طرح قدردانی کرد و اظهار داشت: برای بسته‌بندی قانونی و استفاده از ظرفیت صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری صنایع کوچک که نیاز به مجوز «تولید بدون کارخانه» داشتیم، با وجود طی مراحل قانونی در سامانه مجوز ها و بعد از گذشت حدود سه ماه هنوز اقدامات لازم از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت البرز انجام نشده است و این صنعت نوپا در کشور را در معرض بروکراسی اداری قرار داده است.بانکی پور اظهار داشت: در گذشته سوابق موفقی در انتقال دانش تولید انبوه ژل‌ رویال به کشور و تجاری سازی زهر زنبورعسل انجام دادم که امیدوارم تولید تجاری نان زنبور عسل نیز به تولید انبوده برسد. وی گفت: زنبوداران در سال سرمایه گذاری در تولید نقش خود در شناسایی فناوری، انتقال آن به کشور، ترویج آموزش و بومی سازی، خرید تضمینی و صادرات آن را انجام داده اند و با رفع بورکراسی‌های مرتبط با صندوق کارآفرینی امید، دامپزشکی و اداره کل صنعت معدن تجارت البرز شاهد دستاوردهای جدیدی در بخش تولید محصول جدید نان زنبور خواهیم داشت.
ارسال دیدگاه
0 دیدگاه

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *