به گزارش خبر۲۴، در پی نامه مشترک نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و بریتانیا به دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک با ارسال نامهای به دبیرکل و شورای امنیت، اتهامات مطرحشده را بیاساس و دارای انگیزههای سیاسی خواند.
نمایندگان این سه کشور در نامه خود، بدون توجه به ریشههای بحران کنونی، جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی به تعهدات برجامی و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم کرده بودند.
نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک این ادعاها را کاملاً بیاساس و گمراهکننده خواند و تأکید کرد که اقدامات جمهوری اسلامی ایران در چارچوب حقوق مشروع مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و در واکنش به خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از توافق صورت گرفته است.
در این نامه آمده است که سه کشور تعهدات خود در رفع تحریمها را نقض کرده و با اعمال تحریمهای جدید، از جمله علیه خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و بخش هوایی، به سیاستهای خصمانه خود ادامه دادهاند. در نامه مذکور آمده است: جمهوری اسلامی ایران با اشاره به همکاری شفاف و سازنده خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اتهامات مطرح شده در خصوص عدم رعایت تعهدات پادمانی را رد کرده و اقدامات اخیر سه کشور و آمریکا در تصویب قطعنامهای علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام را مغایر با واقعیات میداند.
قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی در نشست اخیر شورای حکام تصویب شد. در این نامه عنوان شده است: ایران ادعاهای مطرح شده از سوی سه کشور مبنی بر اینکه نامه ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴ نشاندهنده قصد برای دستیابی به تسلیحات هستهای است، را کاملاً بیاساس و گمراهکننده میداند.
این نامه تنها بهمنظور هشدار در مورد تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران ارسال شده است. در نامه فوق آمده است. برنامههای هستهای ایران کاملاً تحت نظارت انپیتی بوده و تسلیحات هستهای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران ندارد.
این نامه میافزاید: جمهوری اسلامی ایران بر پایبندی خود به تعهدات تحت معاهده ان.پی.تی تأکید کرده و حق انکارناپذیر خود برای توسعه، تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز را مطابق با مواد ۱ و ۲ معاهده تأکید میکند. ایران در این نامه مجدداً تعهد خود به راهحلهای دیپلماتیک را مورد تأکید قرار داده و از سه کشور خواسته است که فوراً به اقدامات ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ پایان داده و به تعهدات خود در راستای احترام به قوانین بینالمللی عمل کنند.