به گزارش خبر۲۴، عصر یکشنبه ۲۲ مهر، یک پهپاد حزب الله به یک پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی در شهرک بنیامینا در استان حیفا را که نیروهای تیپ گولانی در آن مستقر بودند هدف گرفت و حداقل چهار کشته و بیش از هفتاد زخمی بر جا گذاشت. این حادثه در مطبوعات و رسانههای اسرائیلی «حادثه بسیار بسیار سخت» توصیف شد و ارتش رژیم صهیونیستی را وارد یک شوک جدی کرد. روزنامه یدیعوت آحارونوت این رویداد را در صفحه نخست خود، امروز تحت عنوان «فاجعه پهپادها» پوشش داد. روزنامه معاریو نیز در گزارشی نوشت، «حادثه پهپادی که در بنیامینا منفجر شد، رویدادی سخت و ناراحتکننده و چالشبرانگیز برای ارتش اسرائیل است. در زمان کنونی اسرائیل سیستمی ندارد که مخصوص پهپادهایی باشد که از لبنان، سوریه، عراق، ایران و یمن شلیک میشود». آوی اشکنازی تحلیلگر روزنامه معاریو در این گزارش نوشت، مشکل در عدم تناظر (ابزارهای جنگی) است. ارتش اسرائیل هم اکنون دارد روی پدافند لیزری کار میکند که هنوز تکمیل نشده است و تنها راه (در برابر پهپادها) اکنون فقط احتیاط کردن است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نیز نوشت، نیمی از پهپادهای حزب الله را پدافند رهگیری میکند و نیمی دیگر عبور میکند. هنوز پدافند در رهگیری کامل پهپادها مشکل دارد و کامل نیست. وبگاه شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم نیز نوشت، نیروی هوایی ارتش در حال بررسی حادثه است. دو پهپاد حزب الله از مسیر دریا وارد شدهاند. یکی را پدافند رهگیری کرده و دومی نیز از چشم رادار پنهان مانده و گمان شده که سقوط کرده است اما به سالن غذاخوری نظامیان گولانی اصابت کرده است. ارتش در حال بررسی این نکته است که چرا رادارها آن را شناسایی نکردهاند. ارتش اسرائیل گفته چون این پهپادها کوچک هستند، به عنوان یک هدف کوچک، شناسایی آن توسط رادارها سخت است. از صحبتها و گفتههایی که در رسانههای اسرائیل در این خصوص مطرح میشود و آن را «فاجعه» و «حادثه بسیار بسیار سخت» توصیف میکنند روشن است که ارتش اسرائیل از یک حمله با بیش از هفتاد زخمی شوکه شده و در حال بررسی علت پنهان ماندن پهپاد در سامانههای راداری و عدم به صدا در آمدن آژیرهای خطر است.
هم شکست اجرایی، هم شکست فرماندهی ارتش اسرائیل معاریو در گزارشی دیگر زبان به انتقاد گشود و نوشت، این فاجعه نه تنها شکست اجرایی ارتش است بلکه شکست فرماندهی هم هست. ارتش دو پهپاد را که از لبنان میآمدند در سواحل نهاریا شناسایی کرده و جنگندههای نیروی هوایی تلاش کردند آنان را سرنگون کنند اما یکی از آن دو از رادار محو شده. اینجا این سوال مطرح میشود که چرا فرماندهی جبهه داخلی هشدار سریع و وسیع برای کل منطقه ارسال نکرده است؟ آیا در اجرای هشدار، خست به خرج دادهاند؟ سوال دوم شیوه فرماندهی ارتش اسرائیل است بخصوص در پایگاههای پشتیبانی . این یک شکست فرماندهی در تیپ گولانی است.
تهدید واقعی برای اسرائیلروزنامه اسرائیل هیوم نزدیک به نخست وزیر اسرائیل نیز در گزارشی، پهپادهای حزب الله را ساخت ایران دانست و نوشت، حزب الله سلاحهای دیگری مثل موشکهای دوربرد یا نقطهزن دارد اما پهپادهایی که حزب از ایران گرفته «خطر واقعی و جدی» و «مشکل بزرگی برای اسرائیل» شده است… این حملات پهپادی تلفات و خسارتهای زیادی به بار آورده و در بسیاری از موارد هم از بهترین سامانههای پدافند هوایی دنیا عبور میکنند. این روزنامه در پاسخ به این سوال که چطور باید با این تهدید تعامل کرد، نوشت، «مهم این است که جنگ پهپادی را که نوعی پیشرفته از جنگ است، بفهمیم و در سالهای اخیر تغییر کرده و خیلی از ارتشهای دنیا را… از جمله در اوکراین، با مشکل روبهرو کرده است». این پهپادها رهگیری سختی دارند چون در ارتفاع پایین پرواز میکنند و مسیر کوهستانی لبنان شناسایی آن را سخت میکند. مشکل دوم این است که حتی اگر شناسایی شود، رهگیری آن بسیار سخت است و خیلی وقتها نادیده گرفته میشود.
به نظر میرسد اگر حزب الله اراده کند که حیفا را همچنان روی خط ناآرامی، نگرانی و استرس نگاه دارد به طوری که زندگی عادی در آن تا حدی از وضعیت نرمال خارج شده است، میتواند با قدرت پهپادی خود، این کار را انجام دهد. این حمله حزب الله پیام روشنی دارد مبنی بر اینکه اگر اسرائیل به بمباران مناطق بی دفاع لبنان مثل ضاحیه ادامه بدهد، حیفا، قلب اقتصادی اسرائیل، روی موج ناآرامی قرار خواهد گرفت، بدون آنکه به قولِ «نِتع بار» روزنامه نگار و خبرنگار روزنامه اسرائیل هیوم، بهترین سامانههای پدافند هوایی دنیا بتوانند آن را رهگیری کنند.