به گزارش خبر24، «عبدالفتاح السیسی»، رئیسجمهور مصر در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «عبدالمجید تبون»، همتای الجزایری خود در قاهره گفت: مصر در چند روز گذشته تلاش کرده است تا ابتکاری را با هدف تغییر وضعیت و توقف آتش به مدت ۲ روز آغاز کند تا چهار اسیر (صهیونیست) با اسیران فلسطینی مبادله شوند (تعداد مشخص نشده است).
وی افزود: سپس ظرف ۱۰ روز مذاکراتی برای تکمیل تدابیر در نوار غزه انجام میشود که منجر به آتشبس کامل میگردد. علیرغم حمایت اکثر وزیران صهیونیست از پیشنهاد مصر، تلآویو تصمیم گرفت پیشنهاد «توافق کوچک» را رد کند، به دلیل مخالفت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که تاکید کرد «مذاکرات فقط زیر آتش انجام میشود»، طبق آنچه کانال عبری ۱۲ گزارش شده «موسسه امنیتی در اسرائیل نیز از این پیشنهاد حمایت کرد». این در حالی است که یک منبع رسمی در جنبش حماس روز یکشنبه به العربی الجدید گفت که این جنبش از ابتدای جنگ خواستار ایده یک توافق جامع بوده است و افزود: «ما با توافق جامع و فوری درباره توقف جنگ، عقبنشینی ارتش اشغالگر و آزادی متقابل اسرا مخالف نیستیم.»
این اظهارات در حالی است که نشست بین «ویلیام برنز» رئیس سیا، «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی»، نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر برای آغاز مذاکرات جهت دستیابی به یک توافق آتشبس کوتاه مدت در نوار غزه و آزادی برخی از اسرای اسرائیلی در نوار غزه در ازای آزادی اسرای فلسطینی در دوحه ادامه دارد. یک مقام آگاه به رویترز گفت که هدف از این مذاکرات متقاعد کردن اسرائیل و حماس برای توافق با آتشبس در نوار غزه است، به این امید که این امر منجر به توافقی پایدارتر شود. این مقام مسؤول گفت: هنوز جزئیات یا تعداد زندانیانی که بر اساس این توافقنامه آزاد خواهند شد، مشخص نیست.
روز شنبه، سرلشکر «حسن رشاد»، رئیس سرویس اطلاعاتی مصر برای شرکت در دور جدید مذاکرات درباره غزه و گفتوگو درباره چشم انداز مصر برای برقراری یک «آتشبس بشردوستانه» موقت در اولین گام به سوی توافقی گستردهتر، عازم پایتخت قطر شد. رشاد در قاهره با روسای سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل موساد و شین بت یعنی دیوید بارنیا و «رونن بار» دیدار کرده بود.
کانال ۱۲ عبری روز شنبه گزارش داد که رئیس موساد روز یکشنبه با هدف گفتوگوهای جدید در مورد معامله تبادل اسرا با حماس، پس از ترور «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به قطر رفت. علیرغم ادامه تلاشهای میانجیگری قطر و مصر برای ماهها و ارائه پیشنهادهای توافقی یکی پس از دیگری برای پایان دادن به جنگ در غزه و تبادل اسرا، نتانیاهو همچنان به تعیین شرایط جدید از جمله «تداوم کنترل بر صلاحالدین (فیلادلفیا)، محور مرزی بین غزه و مصر و گذرگاه رفح در غزه و ممانعت از بازگشت ساکنان از جمله مبارزان مقاومت به شمال غزه (از طریق بازرسی از افراد به واسطه کریدور نتزاریم در مرکز نوار غزه) ادامه میدهد.