به گزارش خبر۲۴، بسام صباغ در گفت وگو با شبکه العربیه افزود: تماسها برای جلوگیری از سقوط اسد شکست خورد و ارتش از مواضع خود عقب نشینی کرد.
وی اضافه کرد: من در نشستهای بشار اسد با مقامات ایرانی و روس حضور نداشتهام. صباغ گفت: به بشار اسد پیشنهاد آغاز گفت وگوهای سیاسی را دادم اما او پاسخی نداد و تماسها برای جلوگیری از سقوط نظام ناکام ماند. وی افزود: در شورای امنیت سازمان ملل بر ضرورت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید میکنیم.
وزیرخارجه سوریه گفت: از هیچ کشوری درخواست و پیشنهاد کناره گیری اسد از قدرت را دریافت نکردیم. مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت ؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز ؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.
از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروههای مسلح بوده است. بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروههای معارض مواجه شده بود و نهایتا گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند. بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانوادهاش پس از خروج از سوریه،به مسکو رفت و پوتین رییس جمهوری روسیه به وی و خانواده اش پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.