به گزارش خبر۲۴، به تازگی «هیات تحریر الشام» و در راس سرکرده این هیات «محمد جولانی» از فهرست سازمان تروریستی آمریکا خارج شده و جایزه تعیین شده دستگیری وی نیز لغو گردیده است. همزمان با سفر هیات آمریکایی به سوریه نشریه «ترکیه گازته» به نقل از منابع امنیتی ترکیه نیز اعلام کرد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه هم طی چند روز آتی قصد سفر به سوریه را دارد. براساس اعلام این روزنامه اردوغان در سفر به دمشق با احمد الشرع موسوم به ابو محمد جولانی رئیس دوره انتقالی سوریه دیدار خواهد کرد و در مسجد جامع اموی رفته و در آنجا نماز خواهد خواند. در این سلسله گزارش، در سه قسمت دلیل حضور اردوغان در سوریه را بررسی خواهیم کرد.
مستی که حکم صادر می کند
از زمان آغاز درگیرهای مسلحانه گروهک تروریستی موسوم به «داعش» در سوریه کشور ترکیه به عنوان یکی از مهم ترین راه های ترانزیتی نیروهای «جبهه النصره» برای ورود به خاک سوریه بود. این گروه شورشی – تروریستی مخالف دولت سوریه با فراخوان نیروهای داوطلب افراطی خود از سراسر جهان با گذر از ترکیه که مرز مشترکی با سوریه دارد هموراه یکی از پرتردد ترین مسیر پیکارجویان سلفی بوده است.
هیچ شکی نیست که ترکیه نقش کلیدی در اعزام نیروهای داعش به خاک سوریه را ایفا نموده است.این تنها رد پای به جای مانده و محسوس ترکیه در آشوب ها وجنگ داخلی کشور همسایه خود یعنی سوریه است.
بیانات «مقام معظم رهبری» در مورد وقایع سوریه که منجر به سقوط بشار اسد شد حاکی از نقش آشکار کشور همسایه سوریه در ماجرای بشار است.نقشی که از ابتدا بوده و هم اکنون نیز ادامه دارد.مثلث شوم آمریکا- رژیم اشغال گر اسرائیل و ترکیه در وقایع سوریه قرائنی است که جای تردیدی برای انسان باقی نمی گذارد.
حال این سوال مطرح می گردد چرا ترکیه مانع ترانزیت این گروهک افراطی – تروریستی نشد کما این که با حمایت لجستیکی باعث تقویت جبهه نبرد برعلیه دولت بشارشد؟ چرا اردوغان در این میدان در بازی گردانی «جولانی» آواره و شورشی بشار اسد شرکت کرده است؟
چهره دوگانه اردوغان/ او را بهتر بشناسیم
اردوغان از ابتدای به قدرت رسیدن در ترکیه با چهره عقب نشینی دموکراتیک، شیوه اقتدارگرایی از خود نشان داد.او بارها به سرکوب مخالفان خود و مخالفان آزادی بیان و سوء از استفاده حقوق بشر از سوی مردم ترکیه متهم گشت. برخی تغییرات اردوغان در سیستم اقتصادی و سیاسی ترکیه حاکی از اقتدارگرایی شخصیتی او قلمداد گردیده است. در زمینه سیاست خارجی اردوغان ، در نتیجه جنگ داخلی سوریه، ترکیه از سال ۲۰۱۴ به بزرگترین کشور میزبان پناهجویان تبدیل شد و عملیاتهایی را علیه دولت اسلامی عراق و شام، نیروهای دموکراتیک سوریه و نیروهای اسد به اجرا درآورد که موجب انتقادات شدیدی در داخل ترکیه گشت.
اردوغان در قبال کمک به نیروی دریایی روسیه در جنگ با اوکراین نقش یک میانجیگری را ایفا کرد. او همواره با عملکرد خود در حوزههای مختلف کشور داری سعی در اثبات اقتدارگرایی داشته است.وی که یک مسلمان سکولاریسم است برای رسیدن به قدرت سیر پر فراز ونشیبی را طی کرده که حاکی از تناقض در اندیشه و رفتارش می باشد.چه در زمان تصدی شهرداری استانبول با برگزاری جشن نو میلادی و برخی محکومیت های قضایی و زندانی شدنش به علت خواندن یک شعر اسلامی.
اردوغان در دوره نخستوزیری خود چهرهای کاملاً متفاوت با دیدگاه دینی اش به نمایش گذاشت او درباره حجاب، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو عقبنشینی کرد. در اولین سفرش به آمریکا جایزه «کمیته یهودیان آمریکا» به وی اهدا شد. او اولین فرد مسلمانی است که این جایزه را دریافت کردهاست. ادعای مدرک جعلی اردوغان از دانشگاه مرمره ꓹنقص آزادی بیان سعی و تلاش ناموفق اصلاح بسیاری از قوانین برای دست یابی به استاندارهای اروپا برای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپاꓹ رفتار دو گانه در زمان تصدی وی نسبت به رژیم اشغالگر اسرائیلꓹ موضع گیری جنجالی در رابطه با حقوق زنان ꓹبازسازی امپراطوری های ترک در مراسم تشریفاتیꓹ شعر خوانی جنجالی در باکو بخشی از ماجراجویی های رجب طیب اردوغان برای نمایش اقتدارگرایی شخصی وی است که با ورود به جریانات اخیر سوریه ادامه خواهد داشت.
ادامه دارد . . .
منبع: رواج۲۴
///انتهای پیام