به گزارش خبر۲۴، عباس سلیمینمین اظهار داشت: پدیدههای چند لایه تحت عوامل مختلف شکل میگیرند لذا تشخیص این پدیدهها بسیار سخت است و با این شرایط است که بحث بصیرت مطرح میشود؛ بصیرت یعنی بهره گرفتن از تجارب گذشته برای افزودن بر شناخت.
این کارشناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: گاهی دشمن به خاک کشوری حمله میکند و قابل مشاهده است اما وقتی این موضوع چندلایه شد، این دشمن قابل مشاهده نیست؛ چرا؟ چون برخی از فعالیتهای او در پوشش افرادی صورت میگیرد که این گمان درباره آنها صورت نمی گیرد که در بازی دشمن باشند.
وی به انتخابات سال ۱۳۸۸ پرداخت و خاطرنشان کرد: در این انتخابات عوامل مختلفی نقش داشت؛ یکی از این عوامل جریاناتی بودند که میخواستند در انتخابات شرکت کنند اما هرگز آمادگی پذیرش شکست را نداشتند یعنی در برابر قانون طغیان کنند و این اقدام زمینه را برای برهم زدن نظم عمومی توسط دشمن را فراهم میکرد.
سلیمینمین با بیان اینکه عوامل ایجاد کننده فتنه ۸۸ از طرفی جریانات خودخواهی بودند که نمیخواستند نتیجه انتخابات را بپذیرند و از طرفی دیگری رقیبی بود که با افزایش التهابات میخواست اطمینان کسب کند که حتمأ رای میآورد، افزود: انتخابات به خودی خود دارای ویژگیهای التهابآور است لذا همه کسانی که در انتخابات حضور دارند باید سعی در کاهش این التهاب را داشته باشند و برخورد منطقی و همراهی با مسوولان کلان را داشته باشند.
این کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی تصریح کرد: در انتخابات ۱۳۸۸ گامهای خوبی در زمینه توسعه سیاسی برداشته شد چراکه مناظرات دوطرفهای برگزار شده بود. البته متاسفانه یکی از کاندیداها مطرح کرده بود که میخواهم از افراد خطاکار نام ببرم؛ رهبر معظم انقلاب توصیه بر حفظ آرامش جامعه کردند اما این توصیه بسیار هوشمندانه جدی گرفته نشد و همین مسئله باعث دشمن وارد شود تا مسیر آن را منحرف کند.
وی گفت: دشمن در خلال غفلت کاندیداهای انتخابات توانست شکافهایی را ایجاد کند و زمینه تحرک آنها بیشتر شد؛ لشکرکشیهای خیابانی نتیجه این اقدامات شد درحالی که ما انتخابات برگزار کرده بودیم تا چنین اتفاقاتی صورت نگیرد.
سلیمینمین در پاسخ به اینکه چه درسها و عبرتهایی را میتوان از فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی میتوان دریافت کرد، گفت: درسهای فراونی در جریان این اتفاقات وجود دارد که باید بیاموزیم؛ پایبندی تمام جریانات به قانون که تحرک دشمن را کم میکند از جمله آنهاست. لذا تجربیات زیادی از سال ۱۳۸۸ کسب شد که طبعأ باید منجربه کاهش تحرک دشمن در صفوف خودمان شود و مراقب باشیم و دریابیم که ما گاها با چند واسطه میتوانیم در میدانی باشیم که دشمن برایمان طراحی کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی خاطرنشان کرد: برخی از کاندیداها و مشاورین آنها با چنین لایههایی کاملا در زمین دشمن بازی کردند؛ ایجاد پیوندهای چندلایه توسط دشمن از اتفاقات بسیار مهم سیاسی است که باید از حوادث سال ۱۳۸۸ کسب تجربه کنیم. باید درس بگیریم که افراد به ظاهر موجه میتوانند توسط چند لایه مدیریت شوند و ما در سال ۱۳۸۸ این قضایا را به وضوح دیدیم که باید از آن کسب تجربه کنیم.
وی با بیان اینکه اتفاقات سال ۱۳۸۸ پُر از درسها و عبرتهاست، گفت: عبرتآموزی از تاریخ بسیار مهم است و ۹دی حامل اتفاقاتی است که میتواند چراغ راه آینده باشد.