به گزارش خبر۲۴، حضرت امّ کُلثوم سلام الله علیها یکی از فرزندان امام علی علیه السلام و حضرت فاطمه علیهاالسلام است.
حضرت ام کلثوم سلام الله علیها از حاضران در عرصه کربلا و از شاهدان این واقعه تلخ به شمار میرود. در آثار مورخان و وقایعنگاران به مواردی از حضور ام کلثوم سلام الله علیها در صحرای کربلا اشاره شده است که از جمله این موارد میتوان به وداع ایشان با اباعبدالله الحسین (علیهالسّلام) در عصر عاشورا اشاره کرد. نقل شده «در عصر عاشورا و به هنگام وداع با برادر ارجمندشان ام کلثوم صدا به شیون و زاری بلند کرده بود و میگفت: «وا محمداه وا علیاه وا اماه وا اخاه وا حسیناه…» امام (علیهالسّلام) او را تسلی دادند و فرمودند: «خواهرم در راه خدا صبر پیشه کن ساکنان آسمان همه فانی میشوند و اهل زمین همه میمیرند و همه انسانها هلاک میشوند» سپس حضرت (علیهالسّلام) به یکایک زنان از جمله ام کلثوم سفارش فرمودند که «بعد از شهادت من، پیراهن چاک نزنید و صورت خود را نخراشید و سخنان بیهوده بر زبان جاری نسازید.»
همچنین در روایتی دیگر آمده: «زمانی که امام حسین (علیهالسّلام) به شهادت رسید اسب امام (علیهالسّلام) به سوی خیمهگاه آمد ام کلثوم از خیام بیرون آمد و درحالیکه دست بر سر اسب میکشید با گریه میگفت: «ای محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم)، ای جد بزرگوار، ای ابوالقاسم، ای علی (علیهالسلام)، ای جعفر، ای حمزه، ای حسن (علیهالسلام)، این حسین (علیهالسّلام) است که عریان به خاک افتاده است سر از پشت جدا و عمامه و ردایش از تن خارج کردهاند سپس با اسب بر او تاختهاند.»
شهادت حضرت امّکلثوم علیهاالسلام
جناب امّکلثوم علیهاالسلام چهار ماه پس از باز گشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند.
پدرشان مولیالموحّدین امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و مادرشان حضرت زهرای مرضیه علیهاالسلام می باشد.
صاحب ریاحین الشریعه به نقل از اعیان الشیعه میفرماید: امیرالمؤمنین علیهالسلام آن مخدّره را به عُون بن جعفر طیّار تزویج نمودند.
آنچه در مورد ازدواج امّکلثوم علیها السلام با غیر از عُون بن جعفر نقل شده از بافته های مخالفین است. آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین علیهالسلام و اهل بیت و اصحابشان، در کنار خواهرشان حضرت زینب علیهاالسلام از بانوان و یتیمان محافظت مینمود، و اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است.
پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند، خطبه آن حضرت در شهر کوفه و مجلس ابن زیاد، اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین، اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک، کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثیههای حضرت در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدّره دارد.
سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا بالاخص شهادت سیّدالشهداء علیهالسلام رحلت شهادت گونه نمود و در مدینه منورّه دفن شد. به قولی رحلت آن حضرت در ۲۱ ماه جمادی الثانی بوده است.
به مناسبت سالروز شهادت حضرت ام کلثوم سلام الله علیها، فایل صوتی زیر از حجت الاسلام رفیعی با موضوع نکاتی درباره شخصیت والای ایشان بارگزاری شده است که می توانید از آن استفاده کنید.
شما می توانید برای دانلود مداحی ها و همچنین دانلود سخنرانی های جدید به سایت نوا مراجعه فرمایید.