به گزارش خبر۲۴، صبح امروز ( چهارشنبه ۳ بهمنماه) و در ادامه رویداد «پیشگامان پیشرفت»، جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.صبح روز گذشته و در آغاز رویداد «پیشگامان پیشرفت»، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدت ۲ ساعت از نمایشگاه «توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کرده بودند.
در ابتدای این دیدار فعالان بخش خصوصی در محضر رهبر انقلاب به بیان مطالب و دیدگاههای خود پرداختند.
تحقق رشد پایدار در صنعت نفت و گاز با حمایت از شرکتهای دانشبنیان
پیام خلیلی، فعال و نماینده گروه صنعتی گداختار، در ابتدای این دیدار با بیان تاریخچهای از چهار دهه فعالیت این گروه در صنعت نفت و گاز، تاکید کرد که گداختار از یک کارگاه کوچک در اراک به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیرآلات صنعت نفت تبدیل شده است. این گروه صنعتی با بیش از ۷۵۰ نوع محصول و حضور فعال در انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، سهم عمدهای در بومیسازی تجهیزات نفت و گاز داشته است.
خلیلی در این دیدار ضمن اشاره به طرح نوآورانه “فرا” (فردای روشن آموزش) که با همکاری دانشگاه اراک راهاندازی شده است، گفت: «این طرح بهمنظور ترکیب آموزشهای دانشگاهی و عملی برای تربیت نیروی متخصص در صنعت نفت طراحی شده و با هدف همراستایی با تغییرات سریع فناوری در جهان، بستری برای ایجاد نسل جدیدی از مهندسان مسئولیتپذیر و متعهد فراهم میکند.»
وی افزود: «در راستای چشمانداز رشد ۸ درصدی گروه صنعتی گداختار، هدف ما ایجاد یک زیستبوم نوآوری در حوزه انرژی است. با امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، در تلاشیم تا پلتفرمی جامع برای گردهمآوردن صدها شرکت دانشبنیان و فناور در این حوزه راهاندازی کنیم.»خلیلی همچنین در این دیدار از دولت درخواست کرد تا چهار اقدام کلیدی را برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و رفع چالشهای موجود در صنعت انجام دهد.
این نکات به شرح زیر است:1. افزایش سقف اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید برای حمایت از تحقیق و توسعه.2. اولویتدهی به پرداخت مطالبات پیمانکاران و سازندگان از دستگاههای دولتی برای جلوگیری از مشکلات مالی.3. تسهیل در تأمین مالی واحدهای تولیدی دانشبنیان توسط بانکها و بانک مرکزی.4. ارائه تسهیلات برای صدور ضمانتنامههای بانکی برای خدمات فنی مهندسی به کارفرمایان خارجی.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: «ما و دانشجویان طرح “فرا” بر این باوریم که ایران جایی برای ماندن و فرا راهی برای ساختن ایران است.»
حل بحران آب با اصلاح حکمرانی و مشارکت بخش خصوصی
رضا حاجی کریم، رئیس فدراسیون صنعت آب هم ضمن اشاره به ظرفیتهای عظیم این صنعت، از چالشهای جدی موجود در زمینه حکمرانی و بحران آب در کشور سخن گفت. وی با بیان اینکه صنعت آب در حال حاضر در چهار قاره جهان مشغول به اجرای پروژهها است، تأکید کرد که در صادرات خدمات فنی و مهندسی این صنعت، نبود فرماندهی واحد و بازدارنده همچنان یکی از مشکلات اصلی است.حاجی کریم در ادامه با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی کشور، گفت: «در حال حاضر ایران با بدهی ۱۵۵ میلیارد مترمکعب به آبخوانها و ۴۷ میلیارد مترمکعب به تالابها مواجه است و رشد تقاضای آب همچنان ادامه دارد.»
وی با انتقاد از طرحهای مخرب انتقال آب بین حوزهای و انتقال آب دریا به فلات مرکزی، هشدار داد که ادامه این روند میتواند پایداری سرزمین را تهدید کند.وی راهکار امیدبخش را کاهش مصرف آب، به ویژه در بخش کشاورزی، دانست و افزود: «بر اساس اسناد بالادستی مانند سند امنیت غذایی، باید به جای تمرکز صرف بر افزایش عرضه، به کاهش مصرف توجه بیشتری شود.»
دومین پیشنهاد حاجی کریم اصلاح حکمرانی در صنعت آب بود. وی اظهار کرد: «زمانی که دولت به طور همزمان سیاستگذار، تنظیمگر، تخصیصدهنده و فروشنده آب است، اصلاحات دشوار خواهد بود. نمونهای از این مشکلات را میتوان در قراردادهای صنعت آب، بهویژه مدل خرید تضمینی آب و پساب مشاهده کرد که مانع ادامه فعالیت شرکتها شده است.»
فعال حوزه صنعت آب و فاضلاب همچنین پیشنهاداتی برای بهینهسازی منابع آبی ارائه کرد. وی تأکید کرد: «پیشنهاد ما ایجاد یک بازار واقعی برای بهینهسازی آب است. در این بازار، بخش خصوصی بدون اتکا به منابع دولتی میتواند در پروژههایی همچون استفاده از پساب و شیرینسازی آب دریا سرمایهگذاری کند و مازاد آب صرفهجویی شده در بازاری شفاف و تحت نظارت نهاد تنظیمگر مستقل مورد مبادله قرار گیرد.»
آقای حاجی کریم در پایان سخنان خود با تأکید بر نقش کلیدی بخش خصوصی در حل بحران آب، گفت: «مشارکت واقعی بخش خصوصی، به ویژه در فضایی شفاف و بدون انحصار، تنها راه عبور از بحران آب است. همانطور که تحریمهای خارجی مخرب هستند، تحریمهای داخلی نیز سد راه پیشرفت خواهند بود.»وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با حمایت دولت و بخش خصوصی، اهداف توسعهای در زمینه مصرف بهینه آب و تأمین نیازهای آبی بخش صنعت کشور محقق شود.
منبع:
فارس