به گزارش خبر۲۴، با اعلام روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، بابک باستانی افزود: متأسفانه تلاشها برای درمان پلنگ نتیجه نداد و این گربه سان بامداد امروز تلف شد.
وی افزود: آزمایشهای اولیه و تکمیلی وجود ویروس کرونای ویژه گربهسانان FIP در خون این پلنگ را نشان داد از این رو کمیته دامپزشکی تشکیل شده از دامپزشکان با گرایشهای مختلف برای درمان این پلنگ تشکیل شد و روشی درمانی با دورهای ۸۴ روزه آغاز شد.
بهگفته باستانی، پلنگ در ۳۰ روز نخست به درمان واکنش مثبتی نشان داد و روند بهبود نسبی مشاهده شد اما از روز شنبه ۱۳ بهمن شرایط پلنگ نامساعد و بهشدت بحرانی شد.
باستانی گفت: پلنگ از روز شنبه علایم عصبی جدی از خود نشان داد و از خوردن غذا امتناع و دارویی که همراه با غذا به آن داده میشد را مصرف نمی کرد، پس از تشکیل جلسه فوری با دامپزشکان عضو کمیته تصمیم بر آن شد که در روند درمان تغییرات اساسی ایجاد شود.
دامپزشک مرکز بازپروری حیاتوحش پارک پردیسان با بیان اینکه دانش بسیار کمی درباره درمان حیاتوحش مبتلا به این بیماری در جهان وجود دارد گفت: روشهای درمانی مشابهی برای این بیماری درباره گربهسانان خانگی وجود دارد اما شرایط گونههای وحشی خصوصا گربهسانان بزرگجثه مانند پلنگ بسیار متفاوت و پیچیدهتر بهنظر میرسد.
پیمان محمدزاده، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان و دامپزشک عضو تیم درمان پلنگ دماوند نیز پیش از این برای بیماری FIP از عنوان «بیماری هزار چهره» استفاده کرده و گفته بود: به رغم آنکه بیماری FIP یک بیماری کاملا شناخته شده است و پروتکلهای درمان این بیماری نیز مشخص شده، اما تمامی این دستورالعملها مربوط به حیوانات خانگی است لذا به معنای واقعی کلمه میتوان گفت این یک بیماری هزار چهره است و کنترلی که میتوان بر روی یک حیوان خانگی انجام داد برای پلنگ به این صورت نیست. با توجه به تجربیاتی که در زمینه برخورد با این بیماری وجود دارد ممکن است این بیماری رنگ عوض کرده و به صورت ناگهانی تغییر وضعیت دهد لذا این ذهنیت که این بیماری به طور قطعی درمان خواهد شد درست نیست.