به گزارش خبر۲۴، روزنامههایی چون «سبق» و نویسندگانی همچون «بدرخان» و «الذایدی» ایران را در وضعیت آمادهباش و در آستانه یک جنگ ناگزیر توصیف کردند.
همزمان دیدگاههایی نیز مطرح شد که ضمن تأکید بر فشارهای داخلی و اقتصادی بر ایران، از احتمال چرخش «تهران» بهسوی مذاکره حکایت دارد. چهرههایی مانند «السیلاوی» و «الغاوی» بر این باور هستند که ایران برای عبور از بحران داخلی، بهدنبال کاهش فشارهای خارجی از مسیر گفتوگو با امریکا است.
بااینحال الغاوی با لحنی طعنهآمیز تغییر مواضع ایران را نشانهای از تناقض در سیاستهای تهران دانست. رسانههایی همچون «العربیه» نیز تلاش کردند مسیر مذاکرات را نشانهای از عقبنشینی ایران جلوه دهند. در مقابل، برخی تحلیلگران مثل «سعد الفقیه» این مذاکرات را فاقد ضمانت موفقیت عنوان کردند.
این چهرهها شروط امریکا را بسیار سختگیرانه و در راستای تضعیف یا حتی نابودی ساختار جمهوری اسلامی تحلیل کردند. در مجموع، روایت رسانهای سعودی از تنش ایران و امریکا، ترکیبی از هشدارهای امنیتی، تحلیلهای سیاسی، و رویکردی انتقادی نسبت به سیاستهای تهران است.
راوی: در هفتههای اخیر تنش میان ایران و امریکا به محور اصلی معادلات ژئوپلیتیکی غرب آسیا تبدیل شد و رسانههای سعودی با نگرانی به آن پرداختند. این رسانهها بحران را صرفاً تقابل «تهران» و «واشنگتن» نمیدانند، بلکه آن را بحرانی پیچیده میدانند.
رسانههای سعودی حتی پیش از تشدید درگیریها در «غزه» و یمن نشانههایی از «انتظار برای تنش» در منطقه را بازتاب دادند و وضعیت را ناپایدار و آماده شعلهورشدن درگیریها ارزیابی کردند. آرامش نسبی در برخی جبههها نیز از دید آنها، تنها یک وقفه پیش از بحران محسوب میشد.
با حملات مستقیم امریکا به یمن، تمرکز رسانههای سعودی بر نقش ایران در پس پرده افزایش یافت. این رسانهها حملات امریکا را پیام صریحی به ایران دانستند و خواستار افزایش فشار بر جمهوری اسلامی شدند.
اما پس از انتشار اخبار مربوط به مذاکره میان تهران و واشنگتن لحن رسانههای سعودی تغییر یافت و ایران را کشوری معرفی کردند که زیر فشار به مذاکره تن داده است. این چرخش گفتمانی تلاشی برای تضعیف قدرت چانهزنی ایران و نمایش موفقیت راهبردی امریکا و متحدانش است.