به گزارش خبر۲۴، امیر فاتح وحدتی معاون اداره کل و رئیس حفاظت محیط زیست استان تهران در مورد فرصتها و تهدیدهای کوچ از پایتخت بیان داشت: موضوعات محیط زیستی، دسترسیها، زیرساختها و راهها از جمله مولفههایی است که باید در جابجایی مد نظر قرار گیرد. جابجایی جمعیت و نیازهای مربوط به آن فاکتورهای متنوع پس از اسکان جمیعت محسوب میشود و لذا برای جابجایی باید همه جوانب در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به ۳ محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی افزود: سطح رفاه اجتماعی با مسائل فرهنگی و آموزشی باید متناسب باشد و علاوه بر فراهم کردن زیرساختهای اجتماعی و محیط زیستی که پایداری توسعه تضمین شود باید مسائل آموزشی و فرهنگی موضوع نیز مد نظر باشد. باید بین انتظار مردم و واقعیت جامعه تعادل برقرار شود.
تعادل منجر به رفاه اجتماعی و تناسب توسعه میشود و عدم تعادل نیز منجر به عدم توسعه میشود و متأسفانه در تهران از جمله در موضوعات محیط زیستی به این مرحله رسیدهایم.
وحدتی در رادیو گفتگو تصریح کرد: آن چیزی که در تهران با آن رو به رو هستیم، متضرر شدن است. سالی ۴۰ هزار کشته ناشی از آلودگی هوا که ۱۰ درصد آن متعلق به تهران است. سالی ۷ میلیارد دلار هزینه ناشی از خسارت آلودگی در کشور است که در مقایسه با هزینه ساخت شهر جدید قابل تأمل است.
معاون اداره کل و رئیس حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: بنابراین باید تصمیمات درستی در این حوزه اتخاد شده و المانهای مختلفی را برای انتخاب نقطه مورد نظر مد نظر قرار داد.
به گفته معاون اداره کل و رئیس حفاظت محیط زیست استان تهران شهرهای ساحلی گزینههای مناسبی هستند. البته وضعیت فعلی تهران قابل حل است اما به هزینه زیادی نیاز دارد و باید از مشارکت مردم نیز استفاده کرد.
وحدتی گفت: مردم باید بتوانند انتقاد کنند و برای این امر باید دانش مفیدی داشته باشند. در این صورت میتوان مشارکت آنها را جلب کرد.
لذا انتقال پایتخت دستوری امکانپذیر نیست و همه باید روی آن توافق کنند.
وی همچنین با اظهار تأسف از عدم ارزیابی توانایی اکولوژی در سند آمایش سرزمینی گفت: جابجایی پایتخت به عنوان مرکز سیاسی قابل اجراست و باید راجع به جنبههای آن تفکر کرد. این کار باید انجام شود لذا هر چه زودتر بهتر!