به گزارش خبر۲۴، به نقل از وزارت ارتباطات، در این مراسم، سه پروژه ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزههای ارتباطات زیرساخت، حمایت از نوآوری و توسعه عدالت ارتباطی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
افزایش چشمگیر ظرفیت هسته شبکه ارتباطی کشور
در نخستین پروژه که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات به بهرهبرداری رسید، ظرفیت هسته شبکه ارتباطی کشور با اتکا به توان داخلی و دانش فنی جوانان ایرانی، با رشدی چشمگیر به ۲۸ ترابیت بر ثانیه در ۲۸۵ نقطه از ۳۱ استان کشور افزایش یافت.
این پروژه موجب رشد ۶۲ درصدی ظرفیت شبکه انتقال کشور از ۴۵ هزار به ۷۳ هزار گیگابیت بر ثانیه شده و تجربهای سریعتر، باکیفیتتر و مطمئنتر برای کاربران فراهم کرده است.
افزایش ظرفیت انتقال، بستر لازم برای توسعه فناوریهایی چون اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و نسل پنجم ارتباطات (5G) را نیز مهیا کرده است. از آغاز فعالیت دولت چهاردهم تاکنون، ترافیک اینترنت بینالملل کشور ۲۸ درصد و ترانزیت داده و همکاریهای بینالمللی ۵۰ درصد افزایش داشته که نشاندهنده جهش در حوزه دیپلماسی داده است.
کهکشان فاوا؛ سکوی هوشمند حمایت از زیستبوم فناوری کشور
دومین پروژه افتتاحشده در این مراسم، سامانه هوشمند یکپارچه «کهکشان فاوا» بود؛ بستری نوآورانه برای حمایت از ایدهپردازان، استارتاپها، هستههای فناور و شرکتهای دانشبنیان. این سامانه با هدف تحقق برنامه هفتم توسعه و ایجاد جهش فناورانه، خدماتی چون تسهیلات مالی، حمایتهای تخصصی، مشارکت در سرمایهگذاری و تحریک بازار را در فضایی شفاف، سریع و هوشمند در اختیار فعالان فناوری کشور قرار میدهد.
افزایش ۴ درصدی دسترسی ارتباطات در مناطق روستایی
در سومین طرح، توسعه عدالت ارتباطی با تمرکز بر مناطق محروم و روستایی در دستور کار قرار گرفت. از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تاکنون، دسترسی به خدمات ارتباطی در ۱,۴۷۸ روستا فراهم شده و تنها در چند ماه اخیر، ۱۵۵,۰۸۸ خانوار و بیش از ۵۲۵ هزار نفر در مناطق روستایی به اینترنت پرسرعت سیار دست یافتهاند.
با تلاش حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO)، در مدت هشت ماه گذشته پوشش اینترنت در مناطق روستایی چهار درصد افزایش یافته که گامی مؤثر در کاهش «شکاف دیجیتال» و گسترش «عدالت ارتباطی» در سراسر کشور به شمار میرود.