به گزارش خبر۲۴، دیوید لمی، وزیر خارجه انگلیس درخواستهای وحشتناک وزرای کابینه رژیم صهیونیستی درباره پاکسازی غزه را محکوم کرد و آنها را تندروی و افراطی دانست.
به نوشته روزنامه تایمز، وی همچنین امتناع رژیم صهیونیستی در اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را برخلاف موازین و ارزشهای مردم انگلیس دانست و دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را به منزوی کردن اسرائیل از دوستان و شرکایش در سراسر دنیا متهم کرد.
لندن قصد دارد تا در کنار دیگر کشورها تحریمهایی را علیه «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت رژیم صهیونیستی و یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی وضع کند.
اظهارات وزیر امور خارجه انگلیس به منزله قویترین و شدیدترین محکومیت این کشور از رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه در ۲۰۲۳ محسوب میشود.
وزیر امور خارجه انگلیس گفته که محاصره مواد غذایی و کمکهای بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی علیه غزه نقض جدی قوانین بینالملل است.
در سپتامبر، لندن برخی از فروس تسلیحاتی به اسرائیل را تعلیق کرد.
وضعیت وخیم بشری در غزه با محکومیتهایی از سوی غرب همراه بوده است. روز دوشنبه کر استارمر، نخست وزیر انگلیس به همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و مارک کارنی، نخست وزیر کانادا در بیانیهای مشترک به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این اقداماتش در قبال غزه، قوانین بینالمللی را به خطر میاندازد.
استارمر گفت: «کمکهای بشردوستانه باید فورا وارد غزه شوند. وضعیت فعلی که در آن شاهد بمباران و احتمال گرسنگی هستیم، غیرقابل تحمل است. به همین دلیل است که ما در این مورد با متحدان خود هماهنگ هستیم.»
در این میان، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز گفته که بابت امتناع اسرائیل در پایان جنگ غزه، خسته شده است.
با اینکه کاخ سفید علنا از اسرائیل انتقاد نمیکند اما ترامپ گفته که انتظار دارد نخست وزیر رژیم صهیونیستی این جنگ را متوقف کند.
گفته میشود ترامپ معتقد است که رنج و سختی در غزه به سطح غیرقابل قبولی رسیده و از تصاویر کودکان رنجکشیده ناراحت شده است.
همچنین اکثریت کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پیشنهاد هلند برای بازبینی توافق تجاری این اتحادیه با رژیم صهیونیستی حمایت کردهاند.
دیوید لمی نیز به مجلس عوام انگلیس گفت که درگیری بین حماس و اسرائیل وارد فاز جدید تاریکی شده است.
وی افزود: «دولت نتانیاهو قصد دارد ساکنان غزه را از خانههایشان به گوشهای از نوار غزه در جنوب براند و به آنها اجازه دهد بخشی از کمکهای مورد نیازشان را دریافت کنند. دیروز، اسموتریچ حتی از پاکسازی غزه توسط نیروهای اسرائیلی و نابودی آنچه از ساکنان باقی مانده و همچنین از انتقال فلسطینیها به کشورهای ثالث، صحبت کرد. ما این را افراطی میدانیم. این خطرناک است. این وحشتناک است. هولناک است و من این اقدامات را به شدیدترین شکل ممکن محکوم میکنم.»
انگلیس مذاکرات مربوط به قرارداد تجارت آزاد با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده و تحریمهایی را علیه شهرکنشینان کرانه باختری اعلام کرده است. وزارت امور خارجه انگلیس همچنین سفیر اسرائیل را احضار کرده تا نگرانیهای خود را ابراز کند.
لمی نیز تایید کرد که دولت در حال بررسی اعمال تحریم علیه وزرای کابینه رژیم صهیونیستی است و افزود: «ما این مسائل را تحت بررسی داریم.»
این درحالیست که رژیم صهیونیستی نیز در واکنش اعلام کرد که سانسور بینالمللی تغییری در رویهاش ایجاد نمیکند و یکی از سخنگوهای وزارت خارجه این رژیم گفت: «اگر به دلیل وسواس ضد اسرائیلی و ملاحظات سیاسی داخلی، دولت انگلیس مایل به آسیب رساندن به اقتصاد خودش باشد، به خودش ربط دارد. فشارهای خارجی، اسرائیل را از مسیرش منحرف نمیکند.»
وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: «اسرائیل با محدود کردن کمک به غزه، آزادی گروگانها را تضمین نخواهد کرد. غیرنظامیان غزه که با گرسنگی، بیخانمانی، آسیبهای روحی و ناامیدی از پایان این جنگ روبرو هستند، اکنون با بمباران مجدد، آوارگی جدید و رنجهای جدید روبرو هستند و گروگانهای باقیمانده اکنون در معرض خطر فزایندهای قرار دارند.»
این دیپلمات انگلیسی همچنین خاطرنشان کرد: «آنها قصد دارند کنترل نوار غزه را به دست بگیرند و فقط به اندازهای اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را میدهند که از گرسنگی جلوگیری شود. دیروز کمتر از ۱۰ کامیون وارد غزه شدند. سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی هشدارهای جدی در مورد تهدید گرسنگی صادر کردهاند که بر زندگی صدها هزار فلسطینی سایه افکنده است. این نفرتانگیز است.»