به گزارش خبر۲۴،دکتر آرزو سادات ملک نیا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه ارائه اطلاعات به کودکان در شرایط پرتنش اظهار کرد: درک کودک از جنگ به سن و مرحله رشد او بستگی دارد، کودکان زیر 7 سال بیشتر با تخیل و احساسات فکر میکنند. برای آنها بهتر است از مفاهیم انتزاعی مثل «جنگ» دوری کنیم و به جای آن بگوییم: «گاهی آدمها با هم اختلاف دارند، ولی خیلیها تلاش میکنند که دوباره مشکل را حل کنند.»
وی افزود: کودکان 7 تا 12 سال میتوانند مفاهیم پیچیدهتری را درک کنند، اما هنوز به شدت تحت تأثیر احساسات هستند. تکنیکهای گفتوگو با آنها باید طوری باشد که از کودک بپرسید: «در مورد جنگ چی شنیدی؟» یا «چه چیزی تو رو نگران کرده؟» این کار به شما کمک میکند بفهمید ذهن او درگیر چه چیزی است.
ملکنیا، اطمینانبخشی فعال را از دیگر روشهای حفظ سلامت روان کودکان عنوان و تصریح کرد: برای مثال به کودک بگویید: «ما اینجا در امنیت هستیم. من همیشه مراقبتم.» این جملات حس کنترل و آرامش را به کودک بازمیگرداند. استفاده از داستان و نماد نیز روش دیگری است که میتوانید از داستانهایی درباره صلح، دوستی و همکاری استفاده کنید. مثلاً داستانهایی که در آن حیوانات جنگ را کنار میگذارند و با هم همکاری میکنند.
دکترای تخصصی روانشناسی تربیتی با تاکید بر اینکه وقتی صحبت از جنگ و خشونت میشود، انتقال اطلاعات به کودکان باید بسیار دقیق، مهربانانه و متناسب با سن و ظرفیت فهم آنها باشد، گفت: کودکان به دلیل حساسیت بالای روانی و عدم توانایی مدیریت کامل احساساتشان، اگر اطلاعات ناگهانی، ترسناک یا نامناسب بشنوند، ممکن است دچار اضطراب، ترس و ناامنی عمیق شوند.