به گزارش خبر۲۴، «مرگبارترین محل در جهان» جایی بود که دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، بیستویکم مهر ماه سال جاری، سفری در راستای حملات از قربانیان آن داشت. این تعبیر اما نه توسط رسانهها و کارشناسان داخلی بلکه توسط رسانه دولتی فرانسه، فرانس۲۴، به کار برده شد. تعبیری که خود اعتراف به قتلعام شهروندان و غیرنظامیان بیروت از سوی دستگاه کشتار صهیونیست در هفتههای اخیر بوده است.
در حالی که هر روز اخباری از حملات هوایی رژیم غاصب به مناطق مسکونی لبنان در جنوب بیروت به جهان بازنشر میشود و صهیونیستها مکرر در اطلاعیههای خود ساکنین این مناطق را به ترک منازل خود تهدید میکنند، یک مقام رسمی از ایران در سفری که اخبار آن علنی مخابر شد، تهران را بخ مقصد بیروت ترک میکند.
مقرر بود دکتر قالیباف عصر روز شنبه (۲۱ مهر ماه) برای شرکت در اجلاس بینالمللی جهانی عازم ژنو شود. در حالی که وزیر جنگ رژیم چندی پیش، کلیهی پروازهای خارجی به بیروت، به خصوص پروازها از مبدا ایران، را تهدید به بمباران و مقابلهی نظامی کرده بود، رئیس مجلس ایران در سفری که خود عهدهدار پرواز آن شده بود، پیش از شرکت در احلاس بینالمللی ژنو، در بیروت فرود آمد و در اقدامی آشکار میان پایتختنشینان لبنان رفت.
این اقدام البته نه یک باره و ناگهانی یا مخفی، که کاملا رسمی و آشکار به دعوت نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، اتفاق افتاد. دکتر قالیباف در بدو ورود خطاب به شهروندان لبنان اعلام کرد: عازم سفر به ژنو هستم، اما تصمیم گرفتم به دعوت نبیه بری، رئیس مجلس لبنان ابتدا به بیروت بیایم تا پیام مردم ایران، مسئولان، رهبری و ریاست جمهوری ایران را به مردم لبنان برسانم و اعلام کنم ما مثل همیشه کنار ملت و دولت لبنان و جریان مقاومت هستیم و در شرایط سخت مثل گذشته در خدمت آنان هستیم.
رئیس مجلس اظهار کرد: در ادامه این سفر، برای شرکت در نشست IPU به ژنو سفر خواهم کرد و پیام مظلومیت مردم غزه و لبنان را به آنجا خواهم برد تا آنها را نسبت به وظایف خودمان و خودشان در عرصه بینالمللی برای حمایت از مردم مظلوم آگاه کنم تا حامی مظلومیت ملت لبنان و فلسطین باشیم.
در سفر رئیس مجلس، مسائلی چون کمکرسانی ایران برای بازسازی لبنان و دیدار با مقامات رسمی این کشور از جمله رئیس مجلس لبنان اتفاق افتاد که اخبار آن مورد توجه دیگر رسانهها قرار گرفت.
بررسی تحلیلی خبر۲۴ نشان میدهد که این سفر نه تنها یک پیام سیاسی برای ملت لبنان به همراه داشت، که توانست نفوذ رسانهای قابلتوجهی میان اهل نظر در عرصهی سیاست و بینالملل در دیگر کشورها نیز داشته باشد و نقش پیام رسانی از ایران قوی به دیگر ملتها و کشورها را ایفا کند.
کارشناسان برجسته بینالملل علیرغم محکومیت حملات وحشیانه رژیم به مواضع غیرنظامی، از همت و شجاعت ایرانیان در مبارزه با وحشیگری صهیونیستها تمجید کردهاند.
خبر بمباران بیمارستانی در لبنان که ایران آن را ساخته بود، عدهای از این صاحبنظران را شوکه و در نهایت ایشان را مجاب به محکومیت این عمل وحشیانه کرد. نقطه امیدبخش این موضوع اما در این رویکرد جلوه کرد، که ایران از مواضع خود عقب نکشید و اعلام داشت که بعد از این بمبارن، بیمارستان دیگری در لبنان خواهد ساخت. این موضع شفاف و قاطعانه توسط کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر ایران، اعلام شد و بازتاب خوبی میان تحلیلگران بینالمللی داشت. عمده افراد پس از این خبر اعتراف کردند که ایران با بمباران یک مرکز درمانی و حمایتی خود در خاک لبنان نه تنها پا پس نکشیده بلکه کمر همت برای خدمترسانی و کمک به آسیبدیدگان لبنانی دارد.
سفر وزیر امور خارجه به بیروت پیش از حمله به بیمارستان و سپس سفر رئیس مجلس پس از این تهدیدات، تخریبها و بمبارانها بسیاری از کارشناسان را نسبت به این سطح حمایت ایران از لبنان به وجد آورد. یک کارشناس گفته بعد از حضور مباهلهگونه رهبری ایران در نماز جمعه، حالا قالیباف با حضور در ضاحیه بیروت که در تیررس مستقیم صهیونیستها است، شجاعتی از مکتب علوی را به نمایش گذاشت.
بسیاری بر این باور هستند که سفرهای اخیر مقامات سیاسی ایران به لبنان تنها یک سفر دیپلماتیک نبوده و پیامی جز این امر به دنبال داشته است. پیامی که نتیجهی آن فلج شدن رژیم غاصب در نبرد زمینی با نیروهای مقاومت لبنان و تجدید قوای حزب الله را به دنبال داشته است.
انتهای پیام/