به گزارش خبر۲۴، چهار ماه از حضور دونالد ترامپ در قدرت به عنوان رئیس جمهور آمریکا می گذرد و او در همین مدت کوتاه، سیلی از جنجال ها را چه در سیاست داخلی و چه سیاست خارجی آمریکا به راه انداخته است. ترامپ سعی دارد به قول خود در قامت یک پادشاه ظاهر شود.
فردی که در دوره جدید حضورش در قدرت، هم آمریکا و هم جهان را اداره می کند! او سعی دارد با ژست های قدرتش، تصویر آمریکایِ در حال زوال را کمرنگ کند و به ادعای خود، عصر طلایی قدرت این کشور را احیا کند. با این همه، ورای تمامی شعارهای دور و دراز ترامپ و اینکه وی مدعی است خودش را وقف آمریکا می کند، واقعیتهای سیاهی نهفته است که در همین مدت کوتاه بازگشت ترامپ به قدرت نیز جلوه های مختلف آن برای افکار عمومی آمریکا و جهان افشا شده است. در این میان، یکی از جنجالیترین موضوعات در مورد ترامپ، تحرکات عجیب وی و نزدیکانش با محوریت سواستفاده از جایگاه خود و ثروت اندوزی قابل توجه است.
نیویورک تایمز در گزارشی اذعان می کند که ترامپ و اطرافیانش بیش از هر رئیس جمهور دیگری در کاخ سفید، از موقعیت حقوقی خود برای کسب منافع شخصی سواستفاده می کنند.
بر اساس گزارش “اندیشکده پژوهشی شهروندان برای مسوولیت و اخلاق در واشینگتن”، ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود، قراردادهایی را برای پروژه های املاک در عمان، عربستان سعودی، و امارات متحده عربی امضا کرده است. او همچنین با راه اندازی توکن های رمزارزی نظیر Trump$، $ Melania، و شرکت World Liberty Financial، از موقعیت خود برای جذب سرمایه گذاری خارجی سواستفاده کرده است. ترامپ در یک موضع گیری عجیب گفته که هر فرد یا شرکتی سهم بیشتری از میم کوین وی را خریداری کند، می تواند این شانس را داشته باشد که با او شام صرف کند. جالب است که در دوره نخست حضورش در قدرت، بر اساس دادههای اندیشکده پژوهشی شهروندان برای مسوولیت و اخلاق در واشینگتن، حداقل 3700 مورد تضاد منافع ثبت شده که در قالب آن ها ترامپ از امکانات دولتی برای کسب منافع شخصی استفاده کرده است.
نشریه آتلانتیک در گزارشی مبسوط ثروت اندوزی شخصی ترامپ با استفاده از کرسی ریاست جمهوری آمریکا را پدیده ای عجیب در تاریخ این کشور توصیف می کند که شبیه به آن اساسا وجود نداشته است. موضوعی که انگار برای ترامپ یک امر کاملا عادی است.
حتی این نهاد گزارش داده که ترامپ میزبان دست کم 250 نشست برای تحقق منافعی خاص در املاک شخصی خود بوده است(در حالی که رئیس جمهور آمریکا بوده است). گزارش ها حاکی از این هستند که دولت های امارات و عربستان سعودی، تا 2 میلیارد دلار روی تشکیلات رمزارز دونالد ترامپ سرمایه گذاری کرده اند. عجیب اینکه پرداخت های خارجی به املاک ترامپ در دوره دوم حضور او در قدرت افزایش قابل توجهی داشته است.
مثلا در یک مورد، موسسه Political Pandora افشا کرده که پنج دولت خارجی ماهانه نزدیک به دو میلیون دلار برای واحدهایی در برج ترامپ هزینه پرداخت می کنند. مسائلی از این دست در نوع خود با 3 پیام راهبری همراه هستند که توجه به آن ها مهم است.
وبگاه Fast Company در گزارشی به این مساله اشاره می کند که برای ترامپ مهم نیست چقدر محبوب است یا نیست. آنچه برای وی مهم است پول می باشد و اگر بخواهید ریاست جمهوری او را به خوبی بفهمید، باید ردِ پول را بزنید!
یک: ویترین نمایشی آمریکا فروریخته است!
دولتمردان و رسانههای آمریکایی دهه ها کشور خود را نقطه اوج حکمرانی خوب و شاخص های مثبت در امر حکمرانی به جهانیان معرفی می کردند. از نگاه آن ها، آمریکا یعنی نقطه اوج حکمرانی مدرن و البته کارآمد. با این حال، افشای واقعیت های مختلف در مورد سواستفاده صریح رئیس جمهور آمریکا از موقعیت خود برای ثروتاندوزی شخصیاش اثبات می کند که تا چه اندازه این قبیل روایت سازی ها غلط و پوچ هستند.
در واقع، افرادی نظیر ترامپ، واقعیت های آمریکا که سال ها به زور تبلیغات پنهان می شد را رسوا کرده اند. اکنون آمریکا و نظام حکمرانی به ظاهر رویایی آن، از درون متلاشی و دچار بحران بحران گفتمانی شده است. اهمیت این مساله آنجاست که این نظام حکمرانی دهه ها با همین دروغ ها سرپا بوده است.
دو: مردم آمریکا حاشیهنشین شده اند
افشای واقعیت های مختلف از سواستفاده ترامپ از قدرت و ثروت اندوزی شخصی در شرایطی رخ می دهد که او مالیات ثروتمندان را به کمترین حد ممکن رسانده و در عوض، مالیات شهروندان عادی را افزایش داده است. در عین حال، طرح های وی به اذعان رسانه های آمریکایی می توانند بیمه 7 میلیون آمریکایی را باطل کنند. البته که واضح است اصلیترین قربانیان سیاست های اقتصادی ترامپ در جهان نیز مردم عادی آمریکا هستند. یافتههای اندیشکدههای مختلف در آمریکا نشان می دهند که جنگ تجاری ترامپ علیه جهان می تواند تا سالانه 1500 دلار مالیاتِ بیشتر را به خانوارهای آمریکایی تحمیل کند.
همه این ها در شرایطی رخ می دهند که ترامپ و اطرافیانش در حال ثروت اندوزی شخصی و سواستفاده از قدرت هستند. گویی طبقاتی شدن دولت آمریکا اکنون به واضح ترین شکل ممکن پیش چشم جهانیان قرار گرفته است. اساسا به همین دلیل است که گفته می شود برونداد نهایی سیاست های ترامپ چیزی جز تشدید شکافهای اجتماعی و سیاسی در آمریکا و افزایش افراطگرایی در این کشور نیست.
سه: تشدید فساد سیستماتیک در آمریکا و آسیب به اقتصاد این کشور
اجرای سیاست های تبعیض آمیز و غیررقابتی از سوی ترامپ و ترامپیست ها سبب می شود تا فساد در اقتصاد و سیاست آمریکا به نحو جدیتری ماهیت سیستماتیک به خود بگیرد. در واقع، نزدیکی به ترامپ و متحدانش و نه لزوما شایستگی های فردی و تلاش، می تواند به مثابه عنصر حیاتی برای کسب فرصت های اقتصادی و سیاسی در آمریکا در نظر گرفته شود.
در عین حال، استفاده شخصی ترامپ از قدرت برای توسعه برَند شخصی خود، باعث حذف رقابت سالم و ایجاد بازار ناعادلانه می شود. مسائلی که همه و همه سطح عدم توازن های کنونی آمریکا را بیش از پیش تقویت خواهند کرد.