به گزارش خبر۲۴،در چهار دهه گذشته، ایالات متحده با تبدیل خزانهداری خود به بازوی اقتصادی دستگاه امنیتیاش، عملاً سیاستی رسمی از «دزدی بینالمللی» را نهادینه کرده است. بر اساس پژوهش وزارت اقتصاد روسیه و بانک مرکزی این کشور در سال ۲۰۲۴، آمریکا از سال ۱۹۷۸ تاکنون ۶۴۵ میلیارد دلار از داراییهای کشورها را مسدود یا مصادرهکرده است؛ رقمی معادل ۳۰ سال بودجه ناسا.
این مبالغ نهتنها بلوکه، بلکه در موارد متعددی به نفع متحدان آمریکا خرج شدهاند؛ آخرین نمونه، اختصاص بخشی از ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی روسیه به جنگ اوکراین. در عمل، آمریکا از منابع مالی دولتها برای تأمین مالی جنگهای نیابتی خود بهره میگیرد.
ایران نیز یکی از قربانیان اصلی این سیاست است؛ با بیش از ۱۳۲ میلیارد دلار دارایی مسدودشده. این پول به جای مردم ایران، صرف طراحی فشار حداکثری و جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی شده است.
در لیست دزدی آمریکا، روسیه،ونزوئلا و افغانستان نیز قرار دارند. ابزار این مصادره هم عبارتند از؛ شبکه بانکی فرامرزی، سیستم دلاری، نفوذ در نهادهای مالی جهانی و قلدری حقوقی با ماسک قانون.
این روند، نشانهای از پایان نظم اقتصادی عادلانه جهانی است. آمریکا به شکل رسمی نشان داده که به هیچ قاعدهای پایبند نیست و تنها از قدرت اقتصادی برای تحمیل خواست خود استفاده میکند. آنچه انجام میدهد، غارت است؛ با امضای قانونی.
پیامدها دزدی های رسمی آمریکا
-فروپاشی اعتماد به دلار و سیستم مالی غربمحور
– شتاب در پروژه «غیردلاریسازی» توسط قدرتهای نوظهور
– تقویت سازوکارهای موازی نظیر رمزارزها، پیمانهای دوجانبه غیردلاری و بلوکهای مقاومتی
در مجموع باید گفت که آمریکا خزانهدار جهان نیست، غارتگر قانونیشده نظم جهانی است. سیاست «غارت با لبخند»، باید بهعنوان یک تهدید امنیتی، اقتصادی و حاکمیتی در دستور کار کشورها قرار گیرد. ایران و سایر ملتها، باید راهبرد مقابله با دزدیهای ژئومالی آمریکا را با ائتلاف، مقاومت اقتصادی و استقلال ساختاری پیگیری کنند.