به گزارش خبر۲۴،در ۲۴ ساعت گذشته، زنجیرهای از شایعات هدفمند در سه محور اجتماعی، امنیتی و منطقهای با مدیریت رسانههای برانداز، جریان فتنه و اتاق عملیات شناختی دشمن تولید و تزریق شده است.
تحلیل لایههای روایی، زمانی و موضوعی این شایعات، از طراحی یک «عملیات ترکیبی ادراکی» با هدف القای بیثباتی مستمر، خشونت ساختاری و ضرورت مداخله خارجی پرده برمیدارد.
۱. محور اجتماعی – حقوقبشری
نمونههای شایعه:
-ادعای شکنجه سحر ممیزاده و نگهداری او در شرایط غیربهداشتی
– روایت محمد نوریزاد از بازرسی بدنی تحقیرآمیز زنان پیش از ملاقات
تحلیل شناختی:
این شایعات با تمرکز بر زنان زندانی و روایتهای احساسی طراحی شدهاند تا تصویر «نقض سیستماتیک کرامت انسانی» و «خشونت نهادینه علیه زنان» را برجسته کنند. هدف، ایجاد انزجار عمومی، فعالسازی گسل جنسیتی و زمینهسازی برای مداخلات نهادهای بهاصطلاح حقوق بشری است. رسانههای ضدایرانی با احساسیسازی شدید و جعل روایت، ساختار قضایی جمهوری اسلامی را هدف گرفتهاند.
۲. محور امنیتی – سایبری و انتظامی
نمونههای شایعه:
– ادعای عملیات موساد روی دستگاههای کارتخوان
– شایعه قتل یک خانواده در ایست و بازرسی توسط بسیج
تحلیل شناختی:
در این محور، هدف، القای «بیثباتی سایبری» و «خشونت امنیتی» است. دشمن تلاش دارد چهرهای ناتوان از حاکمیت در کنترل تهدیدات فناورانه و رفتار ضابطانه نشان دهد. شایعه نفوذ موساد، فضای افکار عمومی را به سمت اضطراب اقتصادی هدایت میکند و شایعهسازی درباره بسیج، موجب تخریب تصویر مردمیترین نیروی امنیتمحور کشور میشود.
۳. محور سیاسی – منطقهای
نمونههای شایعه:
– ادعای ارسال سلاح برای حزبالله و انصارالله پس از آتشبس
– آتشسوزی مشکوک پالایشگاه آبادان
– نسبت دادن پاسخهای رسانهای پزشکیان به ظریف
– ادعای اعدام قریبالوقوع تتلو توسط خواهرش
تحلیل شناختی:
در این لایه، دشمن با ابزارهای متنوع، در حال القای «ایرانِ بحرانساز» است؛ یک بازیگر بیثباتکننده در منطقه، وابسته به چهرههای پرمسئله و درگیر با اعتراضات اجتماعی.
همه این سناریوها در قالب یک عملیات شناختی زنجیرهای به هم متصل شدهاند که هدف نهایی آن، ساخت تصویری ویرانشده از داخل جمهوری اسلامی است.